Hypnoterapi til sygdomsangst

Sygdomsangst også kaldt helbredsangst er frygten for at blive syg. Det kan være frygt for en bestemt slags sygdom eller en frygt for at blive syg generelt. Det er typisk alvorlige sygdomme som du er bange for, f.eks kræft, hjertesygdomme eller neurologiske sygdomme.

Hvis du har sygdomsangst, vil du være meget opmærksom på kroppens reaktioner og du vil have mange tanker og bekymringer om det at blive alvorligt syg. Måske har du også brug for at dine nærmeste beroliger dig, når dine tanker løber løbsk med angsten.

I bund og grund er sygdomsangst en mistillid der ligger indkodet i dit underbevidste sind. En mistillid til din kroppen og en mistillid til livet. Denne mistillid er som alle andre følelsesmæssige mønstre, skabt ud fra de oplevelser du har haft igennem hele livet, særligt i de tidligste barndomsår.

Symptomer på sygdomsangst

  • Du er over opmærksom på din krop.
  • Tankemylder og bekymring. Tænker konstant på at kunne blive syg.
  • Fysiske sygdomstegn fra kroppen som bliver udløst af angsten.
  • Angst i form af hjertebanken, uro, panik og andre symptomer, når du føler det mindste anderledes i kroppen eller tænker på sygdom.
  • Tjekket igennem flere gange ved lægen og du bliver ved med at få mærkelige symptomer som udløser angsten.

Gode råd til dig med sygdomsangst

Sig en positiv sætning til dig selv, som er i modsætning til angsten, f.eks “jeg er rask”, “jeg har tillid til min krop”, “jeg er sund” osv.

Sæt pris på din krop og vid, at din krop er en selvhelbredende organisme som er i stand til at heale sig selv.

Træn dit sind til at tænke gode tanker om din krop og om livet, ved f.eks. at øve selvhypnose, mindfulness eller taknemmelighed.

Hypnoterapi til sygdomsangst

Hypnoterapi er noget af det bedste til at bearbejde alle former for angst også sygdomsangst. Hos Storm Hypnose er angst et af specialerne og det er med stor succes at vi bearbejder sygdomsangst. I et forløb med hypnoterapi vil vi udover hypnoterapi, også arbejde med mentale strategier og i de fleste tilfælde også selvhypnose.

Du er altid velkommen til at kontakte Storm Hypnose og få en uforpligtende snak om hvordan hypnose og hypnoterapi kan hjælpe dig. Ring på tlf. 61515357 og hør om Winnie Storm kan hjælpe dig.