Hypnoterapi til emetofobi

Emetofobi er en angsten for at kaste op. Angsten opstår på baggrund af de negative erfaringer du har haft med opkast. Disse erfaringer kæder opkast sammen med at det er utrygt, ulækkert eller farligt. Erfaringen med opkast vil ubevidst blive aktiveret i situationer, hvor du er i risiko for at blive syg med opkast.    

Har du emetofobi bryder du dig ikke om at have kvalme, lyden af opkast, lugte/spise noget der kunne være over sidste salgsdato, tale om opkast, se opkast, være sammen med andre der kan smitte, tage medicin med bivirkninger af opkast, tæt på berusede personer der kan kaste op, osv.  

Symptomer på Emetofobi

  • Du tænker det meste af tiden på frygten for at kaste op.
  • Undgår bestemte fødevarer.
  • Fokuseret på andres adfærd, om de virker syge.
  • Fokuseret på din krop og særligt mave, om der er ændringer der kunne give kvalme,
  • Angst i form af hjertebanken, uro, og andre symptomer, når du hører om eller tænker på opkast.
  • En fornemmelse af kvalme, som kan blive udløst af tanker om opkast, eller ved at se eller hører om opkast.

Gode råd til dig med emetofobi

Sig en positiv sætning til dig selv, som er i modsætning til angsten, f.eks “jeg er rask”, “jeg har tillid til min krop”, “jeg er tryg” osv.

Sæt pris på din krop og vid, at din krop er en selvhelbredende organisme, hvor opkast er en af de metoder kroppen kan bruge for at rense ud og heale sig selv igen. Opkast er derfor positivt.

Træn dit sind til at tænke gode tanker, ved f.eks. at øve selvhypnose, mindfulness eller taknemmelighed.

Hypnoterapi til emetofobi

Hypnoterapi er noget af det bedste til at bearbejde alle former for angst også emetofobi. Hos Storm Hypnose er angst et af specialerne og det er med stor succes at vi bearbejder emetofobi. I et forløb med hypnoterapi vil vi udover hypnoterapi, også arbejde med mentale strategier og i de fleste tilfælde også selvhypnose.

Du er altid velkommen til at kontakte Storm Hypnose og få en uforpligtende snak om hvordan hypnose og hypnoterapi kan hjælpe dig. Ring på tlf. 61515357 og hør om Winnie Storm kan hjælpe dig.